Moten for interiør 2015

utstallare_560x270Det er utrolig mye som påvirker hva vi mennesker liker og hva vi kjøpet, men først og fremst påvirker media og reklame oss. Det finnes jo utrolig mange ulike interiørblader og disse reklamerer stadig vekk for nye produkter og spesielt nye moter innenfor interiør. Med andre ord fungerer dette med trender innen interiør på akkurat samme måte som trender innen klesmote. I tillegg til det forandres jo moten ut ifra årstidene, på sommerstid skal det gjerne være lyst, luftig og fargerikt. På høsten ser man at det går mot mørkere og dypere toner mens på vinteren dukker mye hvitt, pels og strikkede tekstiler opp sammen med de røde tonene som tilhører juletider. Det stopper heller ikke der, for trendene varierer jo fra land til land også. I Nord-Europa kan noen trender være tydelige mens nærmere Italia og rundt varmere strøk kan trendene være noe helt annet. Det samme gjelder selvfølgelig for andre verdensdeler.

Ulike interiørtrender – en fascinerende kombinasjon

De interiørtrendene som er veldig tydelig i år er en utrolig spennende blanding av tradisjonelle materialer, former, trykk og dekorering ideer sammen med nye produkter med dype, rike farger på veggene. En av de sterke trender innen interiør i år er blandingen av ulike stiler, materialer og dekorering mønster.

Det er noe utrolig spennende som skjer når man blander sammen nye og gamle interiørdesign ideer, at man blander sammen flere stiler innenfor ett rom er en av trendene man vil se mye av i år. Myke kurvede linjer, organiske former og naturlige elementer i hjemmet er en stor trend i 2015. Spesielt fantastiske trestrukturer, eksotiske tretyper, varmende og glødende gulltoner sammen med majestetisk bronse, elegant granitt og luksuriøs marmor.

En annen stor trend man vil se mye av i 2015 er moderne dekorasjonideer utført på en retro måte. Dette vil si at spennende og helt ferske kombinasjoner av rustikk og retro stil blandet sammen med komfortable, klassiske og romantiske interiørstiler. Dette skaper utrolig vakkre, inviterende samt funksjonelle rom, kontor og hoteller. Her kan man ta i bruk sorte og hvite geometriske mønster, ulike plakater, tegninger i kritt og håndskrevne brev. I tillegg er det utrolig populært med meningsfulle tekster som er blitt malt eller skrevet på tavler og hengt opp som et bilde på veggen.

Hvordan ta i bruk trender

Noe mange tenker på, eller noe kanskje bør tenke på er hvordan man kan få ting man allerede eier til å fungere sammen med nye trender. Det kan tross alt bli ganske dyrt dersom man alltid skal bytte ut alt hver gang en ny trend skulle dukke opp.

Det er ganske enkelt, man behøver faktisk kun bytte ut noen enkelte ting som puter i sofaen, gulvtepper og bord eller hyllepynt. Om man liker «DIY» er det utrolig mye man kan gjøre helt selv, dette finnes det mye inspirasjon til på nettet. Male en av rommets vegger, trekke om en stol, male rammene til bilder som allerede henger på veggen eller kanskje snekre sammen sine helt egne møbler.


Privacy Policy