Ulike interiørmuligheter

inredningInteriør er det ordet vi i dag bruker bruker om det som er på innsiden av huset, det er med andre ord alt fra maling og gulvtepper til vaser, bilder og puter. Interiør er noe alle bruker, enten det er bevisst eller ikke – til og med det enkle kontoret som mange sitter på har blitt valgt ut med en hensikt. Det som er såpass spennende med interiør er at det finnes uendelig mange muligheter, inspirasjonen finnes overalt. Dersom man ikke helt føler seg flink nok til å kunne ta hånd om interiørdesignet selv det alltid en mulighet til å ansatte noen som gjør jobben for deg.

Forskjellige måter man kan innrede på

Dette med interiør har egentlig bare blitt mer og mer populært de siste årene, flere enkeltpersoner har fått interesse for interiør i hjemmet og flere unge er interessert i en interiørutdanning. Når man skal innrede et rom eller et hus er noe av det viktigste man må gjøre, å se på plassen og rommene som er rundt. Dersom man kun har en liten leilighet man skal jobbe med er det viktig å ha dette i fokus, dersom man ender opp med store møbler, mørke farger og litt for mye ting og tang kan det få et rom til å virke enda mindre. Dette er det selvfølgelig ingen som ønsker. De fleste innreder et rom for at den skal virke større, luftigere eller hyggeligere. Det finnes jo selvfølgelig andre måter man kan innrede et rom eller et hus på, og det er om man kun fokuserer på personlig stil eller kanskje hva rommet skal brukes til.

Finne sin egen interiørstil

Som nevnt allerede finnes det uendelig mange muligheter innen interiør. Noen interiørstiler har er klassiske og har blitt benyttet i mange år allerede og folk vil fortsette å bruke de i lang tid fremover. Men på akkurat samme måte som med klesmote, forandrer moten innen interiør seg stadig vekk. Det dukker opp nye stiler som mange liker, mens noen ganger dukker det opp trender som ikke faller i smak hos mange og forsvinner like fort som de kom.

Inspirasjon kan man finne overalt, det finnes en rekke interiørblader som viser måter man kan innrede på eller tips til nye kjøp. Det finnes en mange blogger man kan hente inspirasjonen sin fra i tillegg til det, der kan man få inspirasjon ifra privatpersoner sine hjem eller fra profesjonelle.

Ulike interiørstiler

Minimalisme, maksimalisme, retro, shabby- chic, klassisk, boho chic og hollywood glam. Det er bare noen få utvalgte interiørstiler, i tillegg til de finnes det utrolig mange flere og mange velger en kombinasjon av flere for at sin personlige smak skal komme frem.

Shabby-chic er en stil som mange har likt i lang tid, det romantiske og feminine ved det tiltrekker mange. Det som kjennetegner shabby-chic stilen er i første omgang alt det lyse, det er som regel hvite vegger, gamle antikke møbler som er malt hvitt og slitt ned i ettertid og ulike porselensfigurer. Møbler skal rett og slett se godt brukte ut, man skal i tillegg til det gjerne ha store speil på veggen og dekke til sofaer og stoler med saueskinn og lyse, myke puter.


Privacy Policy